torsdag den 8. november 2012

Hej derude,

Her er svar på de sidste spørgsmål.

15. Hvordan skal produktet distribueres?

Via visikort, facebook, ferniseringen på pædagogseminariet.

16. Hvilke genre skal bruges?

Genren er fakta. og vores måde at kommunikere på er på en ungdomlig og forstålig måde. Således at vores målgruppe kan forstå det og føler det interessant.

17. Hvilken fortællemåde skal der bruges?

Fortællemåden er ungdomlig og forstålig, som skrevet ovenover.

18. Hvilke færdigheder skal producenten have?

Vi skal have en viden om det vi skriver om. Vi skal virke sikre i det og være troværdige.

19. Hvilke viden skal producenten have?

Vi skal have viden om selve emnet, der skrives om.

20. Hvor meget skal der tages med?

Det nødvendige, altså det der er relevant for vores målgruppe.

21. Hvilke appetrater er nødvendige?

En computer og internet. eller evt mobil med internet.

onsdag den 7. november 2012

hello!


Så er vores leksikon på vores hjemmeside blevet færdigt! Så ligger i inde med nogle spørgsmål omkring sex og de intime kropsdele, jamen så tjek vores hjemmeside ud og find nogle brugbare svar.

good luck

http://eventic.dk/sexsikker/index.php





Hej alle jer derude, her kommer lidt teori til jer :) er det ikke skønt?


Teenageårene tror jeg, at vi alle kender som en tid fyldt med en masse udfordringer, følelser og konflikter. Det er her mødet med venskaber, den første forelskelse, seksuel debut, tab og sorg opstår.
Ungdomsperioden, teenageårene eller puberteten er en fase, hvor identitetsmuligheder bliver afprøvet. Det er her interessen for sex og det andet køn opstår. Ungdomskulturen er i dag meget præget af kommunikationsmidler, som fx mobiltelefoner skriver Bjørn Hamre. Thomas Ziehe, som er ungdomsforsker, kalder mediernes funktion, en sekundær erfaringsdannelse. Nu om dage dækker det at være ung over at have set , oplevet og hørt det meste gennem medierne. Alle sfærer i de unges hverdagsliv er karakteriseret ved brugen af de digitale medier. At være på nettet, have en facebook profil, have en ny smart mobiltelefon er en afgørende faktor for at kunne være en del af ungdomsfællesskabet. Derfor mener vi, at det at lave en hjemmeside og facebook side, hurtigere og nemmere fanger de unge. De unge bruger dagligt nettet til at surfe rundt. For nogle er emnet sex måske et trykket emne at snakke om, så de har ved hjælp af sider som vores, mulighed for at gå ind og finde svar på egen hånd.

Jonas Svane skriver i et kapitel Ungdomslivet – psykologiske perspektiver og pædagogiske udfordringer i pædagoguddannelse på tværs, at det pædagogiske arbejde med unge grundlæggende handler om at støtte dem i at udvikle et stabilt selv. Når dette sker udvikles den unges selvforståelse. Det er ifølge Axel Honnet vigtigt, at alle 3 anerkendelses sfærer finder sted. I denne sammenhæng er privatsfæren eller den emotionelle sfære, som den også hedder, væsentlig at tage fat i. Det er nemlig i denne sfærer selvtilliden etableres. Det gøres den gennem kærlighed, intimitet og omsorg. Det er i teenageårene man begynder og snakke meget om sex, det at være intim med at andet køn og kærlighed. Det er her det afprøves for første gang. Det er med til at styrke selvtilliden hos de unge. Det er ikke kun kønssygdomme og graviditet, som anses for at være negative konsekvenser ved sex. Man have en dårlig oplevelse, man kan føle sig presset til noget man ikke ønsker at være med til, man kan fortryde det dagen efter, føle sig billig m.m. Det seksuelle kan have en effekt på ens hverdag. Når oplevelsen af sex har været positiv, kan man få lysten til det igen, men hvis ikke oplevelsen har været god sætter det negative spor, som kan udvikle sig negativt. Det er derfor vigtigt, at vi informerer dem om, hvordan man har sikker sex, og at man skal huske at vente til man er parat. Når man når til puberteten, begynder man at udforske sin seksuelle ”plads”, altså er man heteroseksuel, homoseksuel eller biseksuel. Det er en vigtig del af den seksuelle rejse man begiver sig ud på. At finde ud af hvor man ”hører til” udgør et vigtigt ”mål” i sin identitetsdannelse.

De unge får frihed til at afprøve deres grænser i forhold til forældre, institutioner og andre unge. Dog bliver der stillet krav til at de tager ansvar under denne frihed. Ikke kun de unge får ansvar, men forældrene og andre der omgås dem, får også et ansvar. Deres syn på de unge må ændres undervejs, da de udvikles. Vi vil mene, at med dette ansvar skal de informere de unge om sex, både forældrene og institutionerne.

Kender vi alle den historie om Narkissos? Han var en smuk ung græsk helt, som afviste nymfen Echos desperate tilnærmelser. Som straf blev han dømt til at forelske sig i sit eget spejlbillede i en vandpyt. Da han  var ude af stand til at fuldende sin kærlighed, visnede Narkissos væk. Han derefter til en blomst, som blev opkaldt efter ham, narcissen. Den balance som sindet har opnået i fasen før puberteten forstyrres, af ubevidste følelser som vækkes af pubertetens seksuelle drifter, mener Freud og Kohut. Den unge kan udvikle en ny sekundær narcissistisk selvorientering, hvis den unge ikke magter at række ud til andre eller får den konstruktive respons den unge har brug for. Ifølge Kohut, spejler den unge sig selv og bliver selvoptaget. Den unge kan heraf opleve sig selv som mere eller mindre kompetent og socialt attraktiv, end hvordan andre oplever personen. Der er det negative selvsyn og så, som vi vil kalde det, det positive selvsyn, begge tilfælde kan give den unge oplevelsen af, at de sociale reaktioner ikke passer sammen med der fordrejede selvbillede. Her kan den unge reagere meget følelsesladet. Disse reaktioner kan medføre depression, selvskadende adfærd eller selvmord.  

Det er derfor vigtigt, at vi som pædagoger og forældre, eller i det hele taget bare som mennesker, informerer de unge om, hvad der sker med deres kroppe når de kommer i puberteten, hvordan du har sikker sex, at man ikke skal forhaste sig ting man ikke er klar til. Vi skal som pædagoger, finde nye måde at nå ind til de unge på, så de forstår vores budskab. Gennem vores hjemmeside, mener vi at vi hjælper lidt på vej, de unge kan gå ind og læse om forskellige kønssygdomme, præventioner, stille spørgsmål. Vi rådgiver dem, men det er deres valg om de så vil tage det til sig.

Vi mener, at den voksnes rolle, forældre, pædagoger osv, i relationen med teenageren er at være til rådighed, når den uge gerne vil i dialog omkring sex og følelser. Den voksne skal være en tryg relation, som respekterer den unges privatsfære. Vi vil mene, at den voksne har et ansvar overfor den unge. Den voksne skal støtte den unge, så det udvikler sund, fornuftig viden og adfærd i forhold til sex. Den voksne skal gradvist lærer barnet de sociale regler og omgangsformer i forhold til jævnaldrende, andre unge og voksne.

I dag er digitale medier det de unge bruger mest tid på, efter at sove og gå i skole. Det har stor betydning for, hvad det vil sige at være ung i dag. De unges brug af de digitale medier bliver omtalt som både noget negativt og positivt. Ifølge Postman er det negative præget af mobning og sexchikane, han har en meget pessimistisk tilgang til medierne. Lotte Nyboe snakker om, at de unge får erfaringer og ny viden ved brug af de digitale medier, om det så er skolebrug eller i fritiden. De fleste unge ved som regel mere om den digitale viden end deres forældre. Alt denne viden som de udvikler i fritidens digitale medier, er vigtig, siger Nyboe, men i et fremadrettet samfunds- og erhvervsmæssigt perspektiv er det ikke nok. De unge har brug for en uddannelse, så digitale færdigheder og kompetencer udvikles forsvarligt.
Man kan også i forbindelse med alt dette snakke om uformel læring. Uformel læring er noget man gør af lyst, ikke noget der skal gøres af pligt. Brugen af vores hjemmeside er ikke noget skolariseret læring, som Nyboe kalder det, det er noget de unge kan læse om, hvis de har lysten til det. Derved er brugen af vores hjemmeside noget uformel læring. Man kan her også snakke om selvdannelse, da de unge får erfaringer og skaber viden om sig selv.

I forhold til vores produkt mener vi, at det er relevant at snakke om digital dannelse, da de unge netop bruger så meget tid på at surfe rundt på nettet. Vi mener derfor også, at en hjemmeside vil være mere relevant, frem for en bog, da vi lever i en digital verden. 

Hiim og Hippes relations model





Rammefaktorer
Vi har valgt at lave en hjemmeside. Vi befinder os bag en computerskærm, derved er der plads til at alle har lov til at være anonyme.
Vores holdning i forhold til forløbet: Vi vil stræbe efter at være åbne og tage imod alle spørgsmål og derefter at besvare dem. Vi vil forsøge at skabe trygge tillidsfulde rammer for pigerne i et forum af anonymitet og humor. Vi har en positiv indstilling til forløbet og vil stræbe efter at kunne besvare alle spørgsmål så hurtigt så muligt.

Mål
En formal dannelse. Vi stræber efter at oplyse pigerne om sikker sex. Vi ønsker at formidle fortællingens budskab, nemlig at man ikke kan vide alting på forhånd, men at man kan søge hjælp via andre. Derudover prioriterer vi også at det skal være en god oplevelse.

Læreforudsætninger
Vores målgruppe er for unge piger fra omkring 7-9 klasse, vi har valgt at tage udgangspunkt i piger da vi er en gruppe hovedsageligt af piger, og mener derfor vi vil få mest ud af at gå i dybden med piger.
Vores erfaring med piger i den alder er at de kan være generte om at snakke om de ting, og dermed føler de sig mere trygge ved at søge om det på nettet. Nettet er også blevet en del at deres liv. De har også meget nemmere ved at afspejle andre i deres historier, derved forstår de tingene meget bedre.

Læreprocessen
Vores hjemmeside er der for at man skal få noget mere viden. Man lærer noget om det der står og tager det man har brug for.

Indhold
Indholdet på vores hjemmeside er decideret kun oplysning og fakta om de forskellige kønssygdomme og prævention som kan gavne de forskellige piger.

Evaluering
Det er lidt svært at evaluere vores arbejde nu, men vi vil mene at det er gået fint og vi er godt på vej.

Godmorgen de damer og Herre :)

Der er lige nogle få spørgsmål vi mangler at svare på, dem får i her:

23. Hvilke juridiske problemer kan opstå?
De juridiske problemer som kan opstå, kan være hvis vi har taget oplysninger fra andre steder uden at sætte en kilde på. Det samme med billeder, hvis vi fx ikke har fået tilladelse til at bruge de forskellige billeder.

24. Hvilke etiske problemer kan opstå?
De etiske problemer som kan opstå, kan være hvis vi fx opfordre til sex. Dette ikke er vores formål, men derimod at oplyse. Vi har jo valgt at vores hjemmeside kun skal henvendes til piger, da vi selv kun er piger i vores gruppe, og dermed kan vi komme med egne erfaringer og selv være som en slags ”storesøster”, forstået på den måde, at vi kan være en slags hjælp ;)

25. Hvad skal produktet hedde?
”SexSikker”


Glæd jer, der er ikke så lang tid til vores fernisering :))) Det bliver rigtig godt !!!!

I ønskes alle en rigtig god onsdaaaaaaaaaaaaag <3

tirsdag den 6. november 2012

Anderkendelse


Det er vigtigt for alle at blive anderkendt, men især i teen age årene er det vigtigt at blive anderkendt. Man er i en periode hvor man ikke helt ved hvem man er, og skal til at danne sig selv, så det er især her det er vigtigt at blive anderkendt af andre, især andre teenager.

Det er vigtigt at blive anerkendt à at man bliver hørt, set mødt og forstået. Idet man bliver anerkendt fremmer det udviklingen, og selvdannelsen. Hvis dette ikke finder sted, sker der det modsatte, nemlig at barnet ikke bliver anerkendt, hvilket vil sig at man hverken bliver set, mødt, hørt eller forstået. Det gør man i mange situationer vil føle sig utryg, og får en negativ selvfølelse. Hvis dette bliver ved vil det gøre at man vil have svært ved at deltage i forskellige ting à det vil få stor betydning på længere sigt for selvdannelsen, ens trivsel og læringsprocesser.

Berit Bae har 4 anderkendelses dimensioner:
1: forståelse og indlevelse à det er vigtigt man har forståelse for andre.
2: Bekræftelse; Man spejler den andens oplevelse, altså at man er interesseret i at høre, hvad man føler og oplever.
3: Åbenhed: handler om at se, hvad der foregår hos andre mennesker.
4: Selvrefleksion og afgrænsning: at man skal kunne skelne mellem din og min oplevelse. Man er aldrig jævnbyrdig, men derfor er det vigtigt man prøver at se tingene fra andres sider, man behøver ikke acceptere alle handlinger, men det vigtigste er at man adskiller sin egen forståelse fra andres.
I enhver relation vil der nødvendigvis være to forståelser, to opleveler af en situation, det er vigtigt at kunne sætte sig i andres sted og give udtryk for at man forstår den oplevelse man giver udtryk for – selv om den kulminerer med ens egen. 

søndag den 4. november 2012

Så der lige lidt ekstra fyld til de 29 spm.

22. Hvad må produktet koste?
Vi har fået 250kr til rådighed fra skolen, som vi har brugt på at lave en professionel hjemmeside på. Ellers har vi selv købt nogle t-shirts til vores fernisering. Der er ingen begrænsninger for hvor mange penge vi må bruge på vores produkt.

26. Hvordan er tidsplanen?
Vi skal være færdige med at skrive på bloggen senest fredag d.9/11
Ellers har vi fordelt arbejdet i gruppen så vi kan få så meget ud af tiden så muligt, hvorefter vi samles i gruppen for at sætte det sammen så vi alle kan være enige om det der bliver skrevet.

27. Hvordan informeres rekvirenten?
Ved at holde sig opdateret på vores nye facebook side og ikke mindst bloggen ;)

28. Hvordan skal produktet afprøves?
Det bliver afprøvet til ferniseringen. Ellers kan man jo afprøve det ved at benytte sig af vores hjemmeside J

29. Hvordan laver man nemmest produktet?

Først om fremmest ved at sætte sig et fælles mål i gruppen, samt nogle faste rammer. Ved at samarbejde om de fleste ting, og skabe nogle gode og lærerige diskussioner. 

Sov rigtig godt og drøm sødt <3<3

Hej alle jer derude,

Når nu skal i bare høre .. Vi har oprettet en facebook side, som vi vil bruge til at promote lidt for vores hjemmeside. Den er i fuld gang med at blive designet, så folk har noget at kigge på, og selvfølgelig vil synes godt om siden. På denne måde mener vi, at vi kan få lidt hurtigere og nemmere gang i vores hjemmeside.

Her er lidt svar på de 29 spørgsmål:

7. Hvem er afsender?
Vi er afsenderen.

8. Indgår produktet i en strategi eller politik?
Nej.

9. Hvilken effekt skal produktet have på afsenderen?
Vores produkt skal have den effekt, at vi kan være med til at gøre unge piger opmærksomme på, at de skal beskytte når de har sex. Hjælpe dem med at få svar på eventuelle spørgsmål der skulle være, og altid være et ”sikkert” sted at gå hen, idet det også er anonymt.   

10. Hvad er formålet med effekten hos afsenderen?
-

11. Hvordan påvirkes målgruppen ellers med lignende budskaber?
De påvirkes på samme måde gennem andre større hjemmesider, såsom på sexlinien.dk

12. Intimideres målgruppen?
Nej, det vil vi da ikke håbe. Vi vil da håbe, at de kan finde ”trøst” og hjælp.

13. Er produktet lavet før?
Ja det er det. Der findes mange andre forskellige sider, der kan sammenlignes med dette produkt.

14. Hvor, hvornår og hvordan skal målgruppen opleve produktet?
Vores målgruppe kan opleve vores produkt på vores hjemmeside på nettet, de kan også finde det på facebook.  Lige så snart vi har fået det hele op at kører kan de gå ind og kigge på hjemmesiden. Målgruppen skal opleve produktet som en hjælp og et sted de altid kan finde svar på deres spørgsmål.


See ya! :) 


lørdag den 3. november 2012

Udover det er der blevet bestilt visitkort og trøjer, super fine :-) Vi glæder os super meget til de kommer. Vi skal til at undersøge om vi eventuelt kan få fat i nogle gratis kondomer vi kan have liggende, nu når det handler om at være sexsikker :-)

Hav det godt så længe :-)

29 spørgsmål

Heeeeej alle sammen :-)

Vi er nu gået igang med at svare på de 29 spørgsmål, og her er de første 6, resten kommer efterfølgende

1. Hvem er målgruppen?
Vores målgruppe er for unge piger fra omkring  7-9 klasse, vi har valgt at tage udgangspunkt i piger da vi er en gruppe hovedsageligt af piger, og mener derfor vi vil få mest ud af at gå i dybden med piger. Vores første intention var at tage udgangspunkt i både piger og drenge, men valgte derfor at lave vores produkt kun for piger, både for at skærpe det ind, men også for at kunne gå mere i dybden med de ting som vi fandt interessant.

2. Er kommunikation løsning?
Både og, det er vigtigt man bliver informeret om det så hurtig så muligt, så man ikke ender galt, men for nogle er det nemt at snakke om, hvor i andres tilfælde har man lidt sværere ved det, fordi man er pinlig eller flov over at snakke om det. Her vil det være nemmere at gå ind at læse om det, og eventuelt kunne stille private spørgsmål via en brevkasse (som vi også har på vores hjemmeside) det kan være nemmere at skrive anonymt end at skulle stille spørgsmålet højt i f.eks. i en klasse.

3. Hvad er budskabet?
Vores budskab er helt klart – nemlig at få piger til at tænke over at det er vigtigt at bruge kondom, og være opmærksom på hvad man laver, og gør. Vores hjemmeside er nem at benytte sig af, og her står alt om sikker sex, sex sygdomme, samt prævention. Det er i den alder at det er vigtigt for unge piger at blive gjord opmærksomme på dette, da det er i den alder disse ting begynder at finde sted.

4. Hvad er mediet?
 -

 5. Hvilken effekt skal produktet have hos målgruppen?
Effekten skal være at piger blive gjord opmærksomme på at det er vigtigt at beskytte sig, som sagt er det i den alder man begynder at bevæge sig ind i dette område, og derfor er det vigtigt at man fra start bliver informeret om dette. Mange unge finder det svært at snakke om i starten fordi det er lidt pinligt og nyt. Derfor vil det for nogle være bedre/behageligere at kunne gå ind at læse om tingene på f.eks. en hjemmeside.

6 Hvem er afsender?
Det er os piger i gruppen der er afsender, da det er os der har lavet denne hjemmeside, samt skrevet de informationer der skal bruges i forbindelse med hjemmesiden.

torsdag den 1. november 2012

Hej alle jer derude! :)

En lille opdatering. Nu er vores visitkort, t-shirts bestilt og på vej til os! :D Vi har også fået planlagt hvad vi skal bruge til ferniseringen, og hvem der står for hvad. Tror helt klart vi er på rette vej nu!

Her er der lige lidt få facts om HIV og AIDS:


Vidste du, at du kan få taget en blodprøve hos lægen anonymt, for at se om du er smittet af HIV?
Vidste du, at der i Danmark er ca. 3800 HIV-smittede, og omkring 700 personer som har AIDS i udbrud?
Vidste du, at 90 % af de HIV-smittede personer, er blevet smittet ved sex?

Og husk nu Beskyt dig - og livet vil være SexSikkert!